De Ramblin Tribe

De Ramblin Tribe ontwikkelt open muzikale jams midden op de markt.  De tribe wordt gevormd door coördinatoren trompettist Gijs Levelt, gitarist/zanger Maringo Bérénos en (contra)bassist Jasper de Beer en ieder die zich in het moment aansluit op de markt. De Tribe ziet de markt als een open gemeenschap die staat voor inclusie en hybriditeit. Een plek waar je gedwongen wordt je tot het ‘onbekende’ te verhouden. De Tribe stimuleert cross-overs tussen diverse stijlen uit het wereldmuziek repertoire.

Er wordt een community gecreëerd waar diverse muzikanten elkaar ontmoeten in de directe setting van de markt. (Jonge) bevlogen muzikanten worden uitgedaagd om in het moment uit hun comfortzone te treden en via crossovers een muzikaal avontuur aan te gaan. Improvisatie daagt muzikanten uit zich af te vragen wat zijn of haar rol is in het geheel? Wat draag je bij? Westerse muziek heeft de neiging puristisch te zijn. In veel andere muziekculturen is dit minder het geval. Het is noodzaak om open te staan voor nieuwe invloeden, nieuwe ritmes en melodieën. Bij Ramblin Tribe worden nieuwe territoria verkend, waarin spontaniteit, het onvoorspelbare, de 'ramblin', als uitgangspunt worden genomen. Diverse genres zoals Balkan, Afrikaanse, Caribische, Indiase en Braziliaanse muziek worden als vertrekpunt genomen en gaan soms over in elkaar. Het publiek maakt kennis met nieuwe musici, wordt meegenomen in een intense muzikale verbeelding en moet zich verhouden tot experimentele jams die de zintuigen openen en uitnodigen buiten de bestaande kaders te ervaren. 

Elke editie kent een muzikaal thema uit de wereldmuziek. Overkoepelend laat Ramblin Tribe een grote variëteit zien van wereldmuziekstijlen die zich goed lenen voor improvisaties. 

Zie agenda voor speeldata