Back to All Events

DUALITY IN UNISONO

  • Dappermarkt 279 Dapperstraat Amsterdam, NH, 1093 BS Netherlands (map)

2U / SARADA SARITA & OTION

DUALITY IN UNISONO

Dappermarkt, Dapperplein | 12.30, 14.00, 15.15 | Entree: gratis

HET DUBBELZIJDIGE DUO GAAT EEN CONVERSATIE AAN MET ZICHZICHZELF, DMV DANS & SPOKEN WORDS

Het dubbelzijdige duo 2U gaat de conversatie aan met zichzelf, elkaar
en met het publiek. Met een gesprek als uitgangspunt raken zij extreme tegenpolen aan op zoek naar 2 zijdes van 1 munt; eenheid in dualiteit~dualiteit in eenheid. Zij gebruiken hun stem als soundscape. In Duality in Unisono begeleiden Sarada Sarita & Otion zichzelf met eigen vocalen door middel van een loopstation en vermengen dans met spoken word.

Sarada Sarita en Otion zijn makers die binnen de ‘urban’ scene hun eigen stijlaan het ontwikkelen zijn: New Voguing.Sarita heeft een activistische drijfkracht bij het maken van voorstellingen. Met de voorstelling Duality in Unisono doet 2U een appèl op menselijkheid, en reageert op het krampachtige dualiteit denken. Jij en ik. Ik en de ‘ander’.

Kan dat anders? In 2U ontstaat er een eenheid in diversiteit. Belichaamd binnen de eigenheid van twee authentieke performers.

SARADA SARITA is een allround performer, danseres, choreograaf enpionier in de Nederlandse Wackingand Voguing scene. Sarita ontving in de afgelopen 3 jaar meerdere prijzen: in 2017 een nieuwe makers subsidie met als doel de dansstijlen vogueing en wacking een platform te geven, in 2018 een zilveren krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater en in het voorjaarvan 2019 de BNG-Dansprijs voor haar nieuwe voorstelling Q4:Quantified.

OTION is een multidisciplinair uitvoerende podiumkunstenaar, singer/songwriter en choreograaf.
In zijn performances maakt hij vocal soundscapes met zijn loopstation die hij combineert met spoken word en dans. Hij onderscheidt zich door deze verschillende disciplines organisch te verweven tot een nieuwe authentieke expressie vorm.

________________________________________________________________________________________
REGIE: Sarada Sarita | CAST: Sarada Sarita & Otion


Earlier Event: August 29
KNAK
Later Event: August 31
RAMBLIN' TRIBE