Back to All Events

SORES IN DE CITY

  • Dappermarkt 279 Dapperstraat Amsterdam, NH, 1093 BS Netherlands (map)

MARKTTHEATER DE GLOED ENSEMBLE

SORES IN DE CITY

Dappermarkt, Dapperplein | 12.30 | 14.00 | 15.15 | Entree: Gratis

Amsterdam veranderd. Amsterdam is niet meer wat het was. Er wordt gebouwd. Nieuwe mensen trekken de stad in. Hippe koffietentjes komen als paddenstoel uit de grond. Koopprijzen reizen de pan uit.

Het sociale huursysteem is afgekalfd. Voor vele betekenen deze ontwikkelingen de start van een nomadisch bestaan richting de periferie, of zelfs de stad uit. Voor sommige is het proces van gentricatie onhoudbaar, noodzakelijk en een geschenk uit de hemel om eindelijk eens de stad aan te pakken en hoger op de kaart te brengen.

Van wie is de stad? In de voorstelling Sores in de City belicht het Markttheater De Gloed ensemble de huidige ontwikkelingen in de stad en hoe we naar een stad toe kunnen werken waar in ieder zich thuis voelt. Ze spraken met Amsterdamse bewoners, woningcorporaties, beleidmakers, sociologen en sociale woonorganisaties. Amsterdam is dood! leve Amsterdam.

Markttheater De Gloed ensemble is de vaste bespeler van Markttheater De Gloed. Het ensemble wil herkenbare en menselijke verhalen vertellen over grote sociale thema’s. Voorstellingen komen voort vanuit een collectieve en interdisciplinaire brainstorm en interactie met de marktgemeenschap, de buurten daaromheen en kenners uit wetenschap, politiek en sociale bewegingen. Zo beoogt het ensemble nieuwe verbindingen te realiseren binnen de context van de markt.

Voor Sores in de City gingen we in gesprek met Huurdersvereniging Oost, Bond Precaire Woonvormen, Stadgenoot, Villa Buitenlust en de Universiteit van Amsterdam.
We bedanken: Robin Berg En Dal, Freija van Dijk, Eva de Rooij, Tim Verlaan, Frans Ondunk, Pim de Ruiter, Achraf El Johari en Murat.
________________________________________________________________________________________
ENSEMBLE LEDEN | Stijn Hoes | Sean Hauser | Chris de Ploeg | Nuno Lobo | Remco Sietsema | Zouhair Mtazi | Laurien Riha
EINDREGIE | Yahya Gaier

Earlier Event: September 5
SORES IN DE CITY
Later Event: September 6
RAMBLIN' TRIBE