Back to All Events

De Nachtdieren | Koning van Katoren

  • Sunday Market Cultuurpark Westergasfabriek Amsterdam (map)

Koning van katoren
De Nachtdieren

13.00 | 14.30 | 16.30 | 25 min

Een vernieuwde hedendaagse versie van Jan ’Terlouws sprookje met een speelse knipoog.

Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het betekent om een goede koning te zijn.

De Nachtdieren is een interdisciplinair theatergezelschap. De maatschappij als onderwerp. Samenkomen om naar een verhaal te luisteren, een verhaal dat zich midden in onze samenleving afspeelt, waar we allemaal mee te maken hebben: dat is hun uitgangspunt.

Locatie Buitenmarkttheater op de Sunday Market (Cultuurpark Westergasfabriek)
Entree Gratis
Leeftijd 6+
Taal Nederlands

Spel Dorian Bindels, Bart Sietsema en Jonata Taal
Regie Roderick Bredenoord
Tekst Job Römer
Muziek Bart Sietsema
Advies en hulp Jan Terlouw