Back to All Events

Sahand Sahebdivani - De Staart van Djinn

  • Westerpark, Amsterdam (map)
sahand.jpg

Sahand Sahebdivani

Sahand Sahebdivani is een verhalerverteller van Iraanse komaf. Hij is actief in Nederland en sinds 2012 is hij ook actief in Engeland, Duitsland, Hongarije en Turkije. In 2012 en 2013 werd hij door de Nederlandse verhalenvertellers sociëteit genomineerd voor Verteller van het Jaar. In 2014 won hij deze prijs. Hij weet niet alleen nieuwe, jonge generatie aan te spreken met zijn bijzonder verteltalent, hij inspireert ook anderen- jong en oud- om hun verhalen te vertellen.

De Staart van de Djinn

De Staart van de Djinn is een vertelling waarin Sahand de eeuwenoude verhalen van de 1001 Nacht vermengt met zijn eigen familie geschiedenissen. Verhalen over prinsessen die moeten vertellen om hun leven te redden, Koningen die Djinns te slim af zijn en reuzenvogels die op olifanten jagen worden vermengd met verhalen van de Iraanse revolutie, gevangenschap onder de Shah van Perzië en het vluchten naar Nederland.

Tekst & spel: Sahand Sahebdivani
Muziek: Mezrab Collective
Waar: theaterwagen
Entree: €5,-
Kaartjes kunt u aan de deur kopen, of reserveren via info@markttheaterdegloed.nl

Earlier Event: June 4
De Theatertroep - Vaudeville
Later Event: September 3
De Theatertroep - Vaudeville