Back to All Events

Benefietavond Markttheater De Gloed

  • Universiteitstheater 16 Nieuwe Doelenstraat Amsterdam, NH, 1012 CP Netherlands (map)

Eenmaal trekt Markttheater De Gloed het theater in. Samen met muzikanten en theatermakers organiseert Markttheater De Gloed op 25 april een benefietavond in het Universiteitstheater ten bate van de crowdfundingactie van het markttheater. Kom genieten van een avond vol muzikaliteit, theater en meer.

Aanvang: 20.15
Locatie: Universiteitstheater, Nieuwe Doelenstraat 16-18
Entree: 5,- (De opbrengst gaat volledig naar de crowdfundingactie)
Reserveren kan via babette@markttheaterdegloed.nl

PROGRAMMA
Micha Ghorgy, Maya Shanti, Tijdelijke Toon, Stadspiraat en De Hond van Oost, Jonne Laurien en meer.

- MICHA GHORGHY
Micha Ghorghy zingt Nederlandstalige liedjes over alledaagse onderwerpen. Absurd, soms melancholisch maar altijd met de juiste dosis droge humor worden de liedjes geserveerd op een basis van gitaarakkoorden met daar bovenop een herkenbare en beklijvende melodielijn. Vervolgens wordt dit afgemaakt met een overdaad aan woorden en zinnen die op hoge snelheid het publiek in geslingerd worden.

- MAYA SHANTI
Maya Shanti is een singer-songwriter in hart en nieren. Haar muziek karateriseert zich door een combinatie van pop, jazz en blues. Ze heeft meegedaan aan Giels Talentenjacht en onder meer opgetreden in Paradiso en op Eurosonic Noorderslag.

- TIJDELIJKE TOON
Tijdelijke Toon is een vreemde eend in de bijt. Veelzijdiger gaat je een dichter niet vinden. Vlijmscherpe waarnemingen over de mens worden afgewisseld met woordgrapjes, spitsvondigheden en iets dat veel lijkt op komedie. Op zijn vierde stond hij al op de parade te zingen en hij weet niet beter dan op het podium te staan en alles te geven. Dit deed hij al bij o.a.; vurige tongen festival, voor de organisatie van Burning Man en in de jaarfinale van poetry slam Delft.
Winnaar van de Juryprijs In De Diamantfabriek Festival 2017.

- STADSPIRAAT
Stadspiraat maakt Nederlandstalige verhaalliedjes met catchy levenslessen die zijn opgedaan op de boot van de Stadspiraat. Lourens, Sasha en Rico nemen jullie op muzikale en dromerige wijze mee naar de zee van fantasie. Totdat ze plotseling tegen een stuk land aan botsen; Nederland, het land waar we normaal doen. De drie mannen komen erachter dat normaal doen lastiger is dan ze hadden gedacht...of nou ja.. lastiger.. het is gewoon minder leuk! Normaal doen is niet wat we moeten willen met zijn allen. Het is niet alleen saai maar ook schadelijk. Normale mensen gaan de wereld niet veranderen.
Winnaar Publieksprijs In De Diamantfabriek 2017

- DE HOND VAN OOST
De havenstad Amsterdam is gesticht door een hond! Eeuwen lang heeft de legende van de Hond van Oost, door represailles van de kerk en stadsbestuur, als een geheim moeten circuleren onder Nederlandse visser families. De 4Tuoze Matroze, Maya Shanti en verteller Sean Hauser brengen je mee terug in de tijd om dit verhaal nieuw leven in te blazen.

- JONNE LAURIEN
Jonne Laurien schrijft en zingt liedjes waarin ze je meeneemt op haar blije tocht door het leven. Haar liedjes zijn vrolijke verhaaltjes, met af en toe een onverwacht raak stukje wijsheid. Ze speelde onder andere op het Vondelparkfestival en Solar Festival, en zorgde door het hele land in menig café en huiskamer voor een zoete sfeer. 


Mocht je niet kunnen komen, doneren kan ook! Via https://www.voordekunst.nl/projecten/5507-markttheater-de-gloed

Evenementpagina op facebook:
https://www.facebook.com/events/1912633125644350/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1492431026153957