Markttheater De Gloed

Markttheater De Gloed programmeert en produceert voorstellingen voor op de markt. Er wordt nieuw leven geblazen in het eeuwen oude markttheater door. In de directe setting van de markt kan je prikkelende en bijzondere voorstellingen verwachten. Voorstellingen die onderzoekend te werk gaan met de markt als locatie, het genre markttheater herdefiniëren en die reflecteren op wat er nu speelt in de samenleving.

De theatermakers zien het als een uitdaging om in de directe setting van de markt te spelen. Nergens zit je zo dicht op je publiek, nergens moet je je publiek zo actief veroveren en betoveren.

Ooit was er, zoals op de markten van het 18 eeuwse Parijs, een bloeiende markttheatercultuur. We steken deze eeuwenoude theatervorm in een modern jasje, maar verhouden ons ook tot de traditie van het markttheater. We vinden het belangrijk dat jij - op de plek waar je graag komt, vrienden ontmoet en boodschappen doet - via het theater geïnspireerd wordt, nieuwe ontdekkingen doet, herkenning vindt, tot bezinning komt. Zo maken wij van de markt een bijzondere plek van ontmoeting en verbeelding.

Organisatie Markttheater De Gloed